10 dkg vaj vagy margarin (Ráma)
25 dkg kristálycukor
1 db tojás
1 evőkanál kakaó (nem instant)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál lekvár (tetszőleges ízű)
20 dkg finomliszt (BL55)
10 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverni. Utána az őrölt fahéjjal összekevert kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva hozzáadni, jól kikeverni.
170 fokon, alsó-felső sütésen (gáztűzhelynél 3-as fokozat) előmelegített sütőben tűpróbáig sütni. Kb. 30 perc.
Édesanyám, miután kihűlt a süti, 15 dkg porcukor és 1 evőkanál kakaót kikevert, megkente a tetejét, majd megszórta kókuszreszelékkel. Kocka formára vágta.
A tejfölt, a cukrokat, az olajat és a tojást habverővel jól összekeverem, majd majd utána, de már kisebb fokozaton hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Egy viszonylag sűrű t...
Elkészítési idő:A cukrot és a vajat jól kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőport,a lisztet,a felaprított csokit és a meggyet. Formába töltjük, és 180 fokon megsüt...
Elkészítési idő: 1 óraA tojássárgáját, az 1 pohár kristálycukrot, a fél pohár gyümölcslét elkeverjük, majd hozzáadunk 2,5 pohár finomlisztet és a sütőport. A tojásfehérjéket habbá verjük 1/2 pohár cuko...
Elkészítési idő: Kb. 1,5 óra