10 dkg vaj vagy margarin (Ráma)
25 dkg kristálycukor
1 db tojás
1 evőkanál kakaó (nem instant)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál lekvár (tetszőleges ízű)
20 dkg finomliszt (BL55)
10 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverni. Utána az őrölt fahéjjal összekevert kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva hozzáadni, jól kikeverni.
170 fokon, alsó-felső sütésen (gáztűzhelynél 3-as fokozat) előmelegített sütőben tűpróbáig sütni. Kb. 30 perc.
Édesanyám, miután kihűlt a süti, 15 dkg porcukor és 1 evőkanál kakaót kikevert, megkente a tetejét, majd megszórta kókuszreszelékkel. Kocka formára vágta.
A kókuszreszeléket, porcukor és tejport elkeverjük. A száraz hozzávalókat beleszórjuk a forró tejbe, csomómentesre keverjük. Homogén masszát kapunk, amit 3 egyenlő részre osztjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz felett felolvasztottam. A vajat habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga lapokhoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egy tálba , és összekeverni, tepsibe vagy muffin formákba rakni , sütni
Elkészítési idő: 10 perc+sütés Nehézség: Könnyű