4 tojásfehérje
130 g porcukor
50 g liszt
50 g mandula liszt
70 g vaj
150 g kandírozott narancshéj
A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre.
Keverd össze a száraz elemeket, mint a porcukor, liszt, mandula liszt és a csipet só. Jól keverd össze, és egyszerre add hozzá a tojásfehérjét.
Most a beurre noisette-t is add hozzá, ízlésedtől függően vagy szűrve, vagy szűretlenül. Keverd össze az anyagokat, majd a végén add hozzá a cukrozott narancshéjat is.
Tedd a tésztát a frigóba legalább 30 percre, ezalatt melegítsd elő a sütőt 200°-ra.
Az idő leteltével töltsd meg a formákat 3/4 részig, és szórj a tészta tetejére pár szem kandfírozott narancshéjat.
10-15 perc sütés elég neki. A küólső fele legyen szép aranybarna, míg a belseje lágy, omlós. Ellenőrizd a sütést tűpróbával.
Az ízek erősítésére adhatsz hozzá 1 ek. narancsvirág szirupot.
A hozzávalókat összekeverjük, közben pedig a kókuszzsírt felhevítjük egy teflon bevonatú edényben. Beleöntjük a masszánkat. Miután kicsit összeállt, elkezdjük kevergetni, majd a...
Elkészítési idő:Első dolgunk a krémsajt beszerzése. Legpraktikusabb vásárcsarnoki tejesektől megvásárolni (árban, minőségben is a legjobban járunk). Szükségünk van ezen kívül négy nagy tojásra, eg...
Elkészítési idő:A pudingot a tejben cukor nélkül megfőzzük. A margarint a porcukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Mehet bele az aroma és a mandula. Egy...
Elkészítési idő: