4 tojásfehérje
130 g porcukor
50 g liszt
50 g mandula liszt
70 g vaj
150 g kandírozott narancshéj
A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre.
Keverd össze a száraz elemeket, mint a porcukor, liszt, mandula liszt és a csipet só. Jól keverd össze, és egyszerre add hozzá a tojásfehérjét.
Most a beurre noisette-t is add hozzá, ízlésedtől függően vagy szűrve, vagy szűretlenül. Keverd össze az anyagokat, majd a végén add hozzá a cukrozott narancshéjat is.
Tedd a tésztát a frigóba legalább 30 percre, ezalatt melegítsd elő a sütőt 200°-ra.
Az idő leteltével töltsd meg a formákat 3/4 részig, és szórj a tészta tetejére pár szem kandfírozott narancshéjat.
10-15 perc sütés elég neki. A küólső fele legyen szép aranybarna, míg a belseje lágy, omlós. Ellenőrizd a sütést tűpróbával.
Az ízek erősítésére adhatsz hozzá 1 ek. narancsvirág szirupot.
A tepsi alját kipakoljuk kekszekkel. A tejet 2 dl kivételével elkezdtem forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre kevertem, majd a forró tejhez öntött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. 22×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a piskóta masszát 3 részre osztjuk és kisütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat elmorzsoljuk a liszttel, dióval, cukorral, hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. 20 percre hűtőbe tesszük. Majd darabokat csipünk ki belőle és olyanra formázzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPalacsinta (egyszerű alaptészta) Hozzávalók 2-8 személyre: 25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, 1 ek. porcukor, olaj vagy zsír, szódavíz, só Elkészítés: A felütött tojásokat keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű