1 kg túró
15 dkg lágy margarin
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
10 evőkanál kristálycukor
4 egész tojás
csipet só
reszelt citromhéj
1-2 csomag vaniliás cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna ( vagy fél csomag sütőpor )
Tetejére : 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás
A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük.
A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején.
Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. ( Kb. : 40 perc )
Én sütőpapíron sütöttem!
Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk. 12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a bara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül addig megfőzzük a pudingot. A vajat a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. Sütőt bekapcsoljuk, kb. 170 C fokra. Egy mély keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzászórjuk a sütőport, fahéjat, szegfűszeget, mákot és bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA palacsintához a lisztet szitáljuk le.Dagasztó gép üstjébe mérjük a hozzávalókat ,össze keverjük kb:10 percet hagyjuk állni a tésztánkat .Addig a tölteléket elkészíthetjük, tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű