Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

120 g apróra vágott dió
45 g kristálycukor
60 g vaj
120 g liszt
Sajtkrémes bevonat:

200 g lágy krémsajt
120 g porcukor (60 g, ha nem szereted a nagyon édeset)
2,5 dl habtejszín
Vanília puding:

1 zacskó instant vanília puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)
Csoki puding:

1 zacskó instant csoki puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)
Legfelső réteg:

4,5 dl habtejszín
csoki forgács

Elkészítés:


180 fokra melegítjük elő a sütőt.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat.
Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massza, jól belenyomkodjuk a sütőtálba.
Nagyjából 20 percig sütjük.
A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint.
A csokipudingot is elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint.
Egy tálban összemixeljük a habtejszínt, a cukrot és a krémsajtot. Addig mixeljük, amíg laza állagú nem lesz.
Kihűtjük a tésztát. A krémsajtos réteget a tésztára öntjük. Erre jön a csokis réteg, majd a vaníliás. Mindezt megkoronázzuk a tejszínhabos masszával és megszórjuk csoki forgáccsal.
Pár órán keresztül a hűtőben tároljuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Habkönnyű finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Márványos csokis brown
Márványos csokis brown

Négy tojást egy bögre cukorral habosra keverünk. A lisztet, sót, kakaóport összekeverjük, és hozzáadjuk a folyékony keverékhez. Az étcsokit kis darabokra vágjuk, és a masszához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Francia palacsinta/Rupáner
Francia palacsinta/Rupáner

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paleo pannettone - Szafi
Paleo pannettone - Szafi

Elkészítés: A száraz és a folyékony anyagokat külön edényben elkeverjük, majd összekeverjük őket és beleforgatjuk az aszalt darabolt gyümölcsöket is. Ezután 12 cm magas és 10 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ZSERBÓ
ZSERBÓ

A langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Miután megkelt, a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. A kész cipót 3 egyenlő részre osztjuk. z első cipót vé...

Elkészítési idő: 1 1/2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk