Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

120 g apróra vágott dió
45 g kristálycukor
60 g vaj
120 g liszt
Sajtkrémes bevonat:

200 g lágy krémsajt
120 g porcukor (60 g, ha nem szereted a nagyon édeset)
2,5 dl habtejszín
Vanília puding:

1 zacskó instant vanília puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)
Csoki puding:

1 zacskó instant csoki puding
6 dl tej (ha sűrűbbet szeretnél, akkor 4,5 dl)
Legfelső réteg:

4,5 dl habtejszín
csoki forgács

Elkészítés:


180 fokra melegítjük elő a sütőt.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat.
Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massza, jól belenyomkodjuk a sütőtálba.
Nagyjából 20 percig sütjük.
A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint.
A csokipudingot is elkészítjük a csomagoláson olvasott instrukciók szerint.
Egy tálban összemixeljük a habtejszínt, a cukrot és a krémsajtot. Addig mixeljük, amíg laza állagú nem lesz.
Kihűtjük a tésztát. A krémsajtos réteget a tésztára öntjük. Erre jön a csokis réteg, majd a vaníliás. Mindezt megkoronázzuk a tejszínhabos masszával és megszórjuk csoki forgáccsal.
Pár órán keresztül a hűtőben tároljuk, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Habkönnyű finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás Mákos kétperces süti
Almás Mákos kétperces süti

-a mákot ledaráljuk -mindent összekeverünk az almát meghámozzuk , nagy lyukú reszelőn lereszeljük és igy keverjük a masszába -kivajazott vagy sütöpapirral bélelt formá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Reszelt túrós
Reszelt túrós

A vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Amandine
Amandine

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei. Galbenusurile mixate se amesteca usor cu al...

Elkészítési idő: 2óra 40perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk