Hozzávalók: Tésztához: 4 tojásfehérjét 4 ek cukorral kemény habbá verünk. 4 ek lisztben elkeverünk fél cs.sütőport és a kemény habhoz adjuk. Közepes méretű tepsiben elsimítjuk és előmelegített sütőben kb 180 fokon 20 percig sütjük. Krém: 4 tojás sárgáját 2 ek cukorral 2,5 ek liszttel 1 ek vaníliás cukorral 2 dl tejben felfőzzük majd kihűtjük. 9 dkg margarint 5 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt krémhez adjuk. Tetejére: 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a krém tetejére kenjük. Csokireszelékkel megszórjuk.
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra. A lisztet, a sütőport, a barna cukrot, 1 tk fahéjjal és a gyömbérrel egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben a tojásokat, az...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét. (A penészest, lyukast, stb. kidobáljuk belőle.) A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk szép sorban az olvasztott vajat, a tejet, a citrom reszelt héját és levét, majd a sütőporral és mákkal elkevert lisztet. 24×39...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű