2 bögre liszt
2 bögre búzadara
2 bögre cukor
12 g sütőpor
10 db alma
8 kanál citromlé
5 dl tej
margarin a tepsi kenéséhez
ízlés szerint fahéj
6 marék dióbél
Bögre mérete: 2,5 dl
Meghámozom almát A reszelő nagyobbik lyukú felén lereszelem Az almára locsolom a citrom levét, a fahéjal összekeverem Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (liszt, dara, cukor, sütőpor).Egy tepsit jó alaposan kikenek margarinnal tepsi mérte:37 cm x 25 cm Elkezdem rétegezni a hozzávalókat. Egy réteg száraz keverék, egy réteg alma Az alma tetejére szórok két maréknyi dúrvára tőrt dió belet. Majd ismét lisztes keverék, alma és dió. És a legtetejére az utolsó réteg lisztes keverék.A tejet megmelegítem és a tetejére öntöm úgy, hogy minden helyre kerüljön, és segítek neki lefolyni villával, ha kell. A tetejére ezután még elszórtan csipkedtem margarint.Előmelegített sütőben 180 C-on sütöm 50 percig (légkeveréssel). Én az utolsó 10 percre áttettem alsó sütésre és plusz ráhúztam 10 percet a sütési időre. Kihűlés után felkockázom, és porcukorral meghintve tálalom.
A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackot kimagozzuk, és a vanílián kívül a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a vaníliarúd kikapart belsejét, még adhatunk hozzá mézet, aki nagyon éd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát lereszelem és összekeverem a tojással, a cukorral, a citrom és a narancs levével. Belekeverem a mákot, majd a lisztet és a szódabikarbónát, a tejet adagolom hozzá kevergeté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű