2 bögre liszt
2 bögre búzadara
2 bögre cukor
12 g sütőpor
10 db alma
8 kanál citromlé
5 dl tej
margarin a tepsi kenéséhez
ízlés szerint fahéj
6 marék dióbél
Bögre mérete: 2,5 dl
Meghámozom almát A reszelő nagyobbik lyukú felén lereszelem Az almára locsolom a citrom levét, a fahéjal összekeverem Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (liszt, dara, cukor, sütőpor).Egy tepsit jó alaposan kikenek margarinnal tepsi mérte:37 cm x 25 cm Elkezdem rétegezni a hozzávalókat. Egy réteg száraz keverék, egy réteg alma Az alma tetejére szórok két maréknyi dúrvára tőrt dió belet. Majd ismét lisztes keverék, alma és dió. És a legtetejére az utolsó réteg lisztes keverék.A tejet megmelegítem és a tetejére öntöm úgy, hogy minden helyre kerüljön, és segítek neki lefolyni villával, ha kell. A tetejére ezután még elszórtan csipkedtem margarint.Előmelegített sütőben 180 C-on sütöm 50 percig (légkeveréssel). Én az utolsó 10 percre áttettem alsó sütésre és plusz ráhúztam 10 percet a sütési időre. Kihűlés után felkockázom, és porcukorral meghintve tálalom.
A margarint és a tejet felmelegítem és összekeverem a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő:Vágd a banánt karikákra, majd üsd hozzá a 2 tojást. Verd fel, nyomkodd szét, addig kevergesd, amíg egy egységes masszát nem kapsz. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, maj...
Elkészítési idő:A piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük....
Elkészítési idő: 1 óra