Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
3 db tojás
Töltelék:
3 dl vaníliás cukros tej
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
10 dkg darált dió
2 kanál kakaó
2 kanál baracklekvár
Máz:
2 tojásfehérje
15 dkg cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Addig gyúrjuk, hogy a tészta állaga sima legyen. A tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk és külön-külön kisütjük. Az egyik lapot összetörjük, meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel, hozzáadjuk a töltelékhez felsorolt anyagokat és jól összedolgozzuk. Az alsó lapra rákenjük a tölteléket, rátesszük a felső lapot és a tetejére fehér mázat készítünk. Vízgőz fölött nem túl kemény habot verünk a tojásfehérjéből és a cukorból és rákenjük a sütemény tetejére. Csak másnap szeleteljük, vigyázva, hogy a máz ne törjön össze.
A lisztet,szódabikarbónát,sót,és fahéjat összeszitáljuk egy edénybe,majd hozzáadjuk a cukrot. a tojást és az olajat összekeverjük a vanília aromával,majd a lisztes keverék közepé...
Elkészítési idő:A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Papír...
Elkészítési idő:Az almát lereszelem, összeekeverem a többi hozzávalóval és megsütöm.
Elkészítési idő: