Tészta:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
3 db tojás
Töltelék:
3 dl vaníliás cukros tej
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
10 dkg darált dió
2 kanál kakaó
2 kanál baracklekvár
Máz:
2 tojásfehérje
15 dkg cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Addig gyúrjuk, hogy a tészta állaga sima legyen. A tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk és külön-külön kisütjük. Az egyik lapot összetörjük, meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel, hozzáadjuk a töltelékhez felsorolt anyagokat és jól összedolgozzuk. Az alsó lapra rákenjük a tölteléket, rátesszük a felső lapot és a tetejére fehér mázat készítünk. Vízgőz fölött nem túl kemény habot verünk a tojásfehérjéből és a cukorból és rákenjük a sütemény tetejére. Csak másnap szeleteljük, vigyázva, hogy a máz ne törjön össze.
A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, a tojással és a fűszerkeverékkel .A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd apránként adagoljuk a mézes keverékh...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesSütőpapírral előkészítünk 1 25X35 cm-es tepsit,a sütőt 180 C-ra előmelegítjük.A vajat,cukrot a vaníliás cukorral habosra keverünk,egyenként hozzáadjuk a tojásokat,mézet,beledolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű