8 db tojás
7 kanál cukor
7 kanál sima liszt
késhegynyi só a tojásfehérjébe
A különböző oldalakon gyakran téma a piskótatekercs. Az én receptem az, hogy plusz egy tojást adok még hozzá. Ami azt jelenti, hogy 8 db tojás 7 kanál cukor 7 kanál simaliszt ebből piskóta. Nagy gáztepsi belső méret 35x43 cm. Sütőpapírral bélelt tepsi 170 fokon addig sütöm amíg az oldala elválik, kicsit bedől, és a teteje nem ragad.Nyirkos konyharuhával leterítem, és egy deszkát ráteszek és ráfordítom, majd lehúzom a papírt. Feltekerem,egy tiszta papírral együtt, majd a ruháról leemelem, és a már kikapcsolt nyitott sütőbe visszateszem deszkástól kb egy percre, hogy a teteje, ha megnedvesedett a konyharuhától száraz legyen újra, ha kihűlt kihajtani, és tölteni. A lekváros piskótát nem kell papírral összehajtani, azt azonnal lekvárral megkenem, és ha szükséges egy percre a sütőajtóba teszem. Karácsonykor sütöttem ez ajándéknak ment valakinek a bejglivel együtt. Annyival még kiegészítem, ha olyan piskótát szeretnék amit több lapba vágok, akkor csak réteslisztet használok, vagy vegyesen attól függ, hogy minek készül, és nincs plusz tojás.
A tojásokat verd habosra a porcukorral, majd keverd hozzá a többi hozzávalót - a dió kivételével - a felsorolás sorrendjében, és jól dolgozd össze. A keverés könnyebb, ha a méz lan...
Elkészítési idő:A lisztet a cukorral, margarinnal, tojással, tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, vaníliás cukorral és a sütőporral sima tésztává dolgozzuk össze. (Ha kell egy kevés tejfölt...
Elkészítési idő:A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: 1 óraA vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35