2,5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
30 dkg vaj
50 dkg liszt
4 tojás
20 dkg dió
10 dkg cukor
5 dl tej
5 dl tejszín
1 vaníliarúd
12 tojás
15 dkg cukor
A tésztához felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben, közben megolvasztunk 20 dkg vajat. Az élesztőt fél kiló átszitált lisztbe öntjük, beleteszünk 4 tojássárgáját, bedagasztjuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és 2 dl tejet, tovább dagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
Kiszaggatjuk, olvasztott vajba mártjuk, majd vajjal kikent tepsibe tesszük. Meghintjük 20 dkg darált dió és 10 dkg cukor keverékével, majd még egy sort rétegezünk. Tovább kelesztjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük.
A sodóhoz fél l tejet és fél l tejszínt és egy rúd vanília kikapart magjait összeforralunk, majd langyosra hűtjük. Közben 12 tojássárgáját krémesre keverünk 15 dkg cukorral, majd vízgőz felett habüstben összekeverjük a vaníliás tejjel és tejszínnel.
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, illetve a tetszés szerinti gy...
Elkészítési idő: kb 1 ó. Nehézség: KözepesAz almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. A cukrot a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverek egy kávéskanál porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt. A lisztet a vajjal elmorzsolom. Elkeverem benne az 1 ek porcukrot. A tojásokat kettéválasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes