30 dkg liszt (jó ha egy
kis rozslisztet is teszel hozzá)
14 dkg porcukor
2-3 evőkanál méz langyosan
2 egész tojás
kávéskanálnyi
szódabikarbóna
fahéj, szegfűszeg őrölve
Mindezeket összegyúrjuk, legalább fél
napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk,
formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojással, rá magokat
vagy kenés nélkül cukormázzal írott díszítést tehetünk
Forró sütőben aranybarnára sütjük.
Butter zerlassen. Cantuccini in einen Gefrierbeutel geben und mit einem Nudelholz fein zerstoßen. Butter zugeben und mit den Knethaken des Handrührers verkneten. Bröselmischung in...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot és a vanillincukrot habosra keverjük, majd a tojást hozzáadjuk és végül beleszitáljuk a lisztet. Állandó keveréssel hozzáadjuk a többi hozzávalót, míg egy gyenge si...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almákat meghámozzuk, negyedeljük és vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a vaníliakivonattal. A meggyet a cukorral lábosban felforraljuk és las...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTurmixold őket össze egészen addig, míg tökéletes masszává nem áll össze, és már mehet is a sütőbe! Ízesítésképp tegyél rá apró gyümölcsöket, vagy egy kis juharszirupot!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű