20 dkg étcsoki
1 tk. só
13 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
3 kanál méz
40 dkg liszt
1 és fél teáskanál sütőpor
30db lesz belőle kb.
Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 160 fokon sütjük. Amikor már az alja is aranybarnára sült, vasrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk!
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta alapanyagot összegyúrjuk, elnyújtjuk, és kb. 20*30 cm-es tepsibe beletesszük. Tetejére a csokit és az étolajat felolvasztjuk, majd a tészta tetejére öntjük. Hűtőszekrénybe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, sütőporral és a sóval beleszitáljuk egy keverőtálba. Reszeljünk bele kevés citromhéjat és keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőporos liszt vaj, cukor, tojás,tojássárga,tejföl,könnyen gyúrható tésztát készíteni .Két felé osztani és hűtőbe tenni 30 percre..Az almát lereszelni .A tésztát kisodorni, az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű