20 dkg étcsoki
1 tk. só
13 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
3 kanál méz
40 dkg liszt
1 és fél teáskanál sütőpor
30db lesz belőle kb.
Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 160 fokon sütjük. Amikor már az alja is aranybarnára sült, vasrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk!
A mogyorós, omlós tésztához: Keverjünk össze minden hozzávalót. Nyújtsuk ki a tésztát, 2 réteg sütőpapír között. Tegyük hűtőbe 2 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk. A lisztet, sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKibélelünk dupla réteg sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát. A sajttortaalaphoz egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, simára keverjük a merülőmixerrel, és az el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a tojásokat és jól összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, és egy kb. 22...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes