menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos csiga


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
400 g finomliszt
250 g margarin
20 g élesztő
50 ml tej
4 db tojássárgája
1 csipet cukor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
400 g porcukor
100 g kókuszreszelék

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját.
Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy spatula segítségével a tölteléket a tészta tetejére kenjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy köztük maradjon hely jócskán.
Előmelegített sütőben (először alacsonyabb, majd kb. 5 perc után magasabb hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük.

            Kókuszos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mucika
Almás pite
Almás pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pozsonyi kifli
Pozsonyi kifli

Gyors mozdulattal a lisztbe morzsoljuk a vajat +a zsirt -belemorzsoljuk az élesztőt + tejet ,cukrot -2 tojást ...az egészet eldolgozzuk -amig a tölteléket készitjük a tésztát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér (Uruguay recept)
Gyümölcskenyér (Uruguay recept)

A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az apríto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Stracciatella habos
Stracciatella habos

Szögletes gáztepsiben prikótát sütünk. A 2 cs pudingot 6,5 dl tejjel és 10 ek kristálycukorral megfőzzük. A forró pudingba belereszeljük a megmosott narancs sárga héját, (de ügyel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk