menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos csiga


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
400 g finomliszt
250 g margarin
20 g élesztő
50 ml tej
4 db tojássárgája
1 csipet cukor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
400 g porcukor
100 g kókuszreszelék

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját.
Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy spatula segítségével a tölteléket a tészta tetejére kenjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy köztük maradjon hely jócskán.
Előmelegített sütőben (először alacsonyabb, majd kb. 5 perc után magasabb hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük.

            Kókuszos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TEPERTŐKRÉMES RUDACSKÁK
TEPERTŐKRÉMES RUDACSKÁK

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a sót beleszórjuk, betakarjuk kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Zserbógolyó
Zserbógolyó

A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Finom süti
Finom süti

Ha kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap. Tetejére porcukor.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rákóczi túrós lepény
Rákóczi túrós lepény

30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és l dl tejföllel tésztát gyúrunk. Ki­nyújtjuk, félig megsütjük, azután jön rá a...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk