A tésztához
400 g finomliszt
250 g margarin
20 g élesztő
50 ml tej
4 db tojássárgája
1 csipet cukor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
400 g porcukor
100 g kókuszreszelék
Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját.
Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy spatula segítségével a tölteléket a tészta tetejére kenjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy köztük maradjon hely jócskán.
Előmelegített sütőben (először alacsonyabb, majd kb. 5 perc után magasabb hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőpor...
Elkészítési idő:A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamellizálód...
Elkészítési idő:Először a tojásokat válasszuk ketté. A tojás sárgát, a cukrot, sót, a kakaóport és a vizet keverjük ki krémesre. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével verjük kemény habbá. A...
Elkészítési idő: