A tésztához
400 g finomliszt
250 g margarin
20 g élesztő
50 ml tej
4 db tojássárgája
1 csipet cukor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
400 g porcukor
100 g kókuszreszelék
Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját.
Jól összedolgozzuk, majd 3 cipót formálunk belőle, félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy spatula segítségével a tölteléket a tészta tetejére kenjük és egyenletesen eloszlatjuk.
Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy köztük maradjon hely jócskán.
Előmelegített sütőben (először alacsonyabb, majd kb. 5 perc után magasabb hőmérsékleten) 15-20 perc alatt megsütjük.
A feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozd ki a datolyát, és gyűjtsd egy edénybe, töltsd fel vízzel, hogy ellepje, majd forrald 1 percig, ezután adj hozzá szódabikarbónát és habverővel kevergesd. 15 perc után vedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesezdd azzal, hogy összetöröd a kekszet egy nagyobb tálban, változatos méretben - ez azért fontos, mert minél inkább különbözik a kekszdarabok mérete, annál változatosabb lesz a kész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEzután a vizet a margarinnal és a csipet sóval fel forraltam. Utána beletettem a lisztet,gyors mozdulatokkal keverem addig ameddig a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az ed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű