Poharsa Tiramisu
Hozzávalók :
4 tojás, 10-12 dkg porcukor,1 kávéskanál fahéj, 4 cl amaretto (mandula)likőr, 50 dkg mascarpone.
1 csomag tiramisu piskóta, 4 dl kávé, kb. 2 cl tej,(ízlés kérdése ki milyen erős kávét szeret) 2-3 cl amaretto, cukor vagy édesitő
A 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat, majd a szobahőmérsékletű mascarponet az egészet sima krémmé keverjük. Felverjük a 4 tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá dolgozzuk a krémhez.
A kévét édesítjük, hozzáadjuk a likőrt és a tejet.
A pohár aljára teszünk krémet, a piskótát 1-2 másodpercre a kávéba mártjuk a krémre tesszük, ismét krém, piskóta, tetején krém legyen. Megszórjuk csoki reszelékkel vagy kakaó porral. 7-8 pohárral lesz belőle, pohár nagyságától függően. 1 órára hűtőbe tesszük és már nassolható is.
A tej kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a tejet kanalanként adjuk hozzá (attól függően, hogy mennyit “vesz fel” a tészta). Nem folyós, híg, hanem inkább sűrű...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű