Poharsa Tiramisu
Hozzávalók :
4 tojás, 10-12 dkg porcukor,1 kávéskanál fahéj, 4 cl amaretto (mandula)likőr, 50 dkg mascarpone.
1 csomag tiramisu piskóta, 4 dl kávé, kb. 2 cl tej,(ízlés kérdése ki milyen erős kávét szeret) 2-3 cl amaretto, cukor vagy édesitő
A 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat, majd a szobahőmérsékletű mascarponet az egészet sima krémmé keverjük. Felverjük a 4 tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá dolgozzuk a krémhez.
A kévét édesítjük, hozzáadjuk a likőrt és a tejet.
A pohár aljára teszünk krémet, a piskótát 1-2 másodpercre a kávéba mártjuk a krémre tesszük, ismét krém, piskóta, tetején krém legyen. Megszórjuk csoki reszelékkel vagy kakaó porral. 7-8 pohárral lesz belőle, pohár nagyságától függően. 1 órára hűtőbe tesszük és már nassolható is.
Először felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét a kókuszzsírral és a kókusztejjel vízgőz fölött megolvasztjuk, kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habverővel belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. 2. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. 3. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. Kb. fél órát pihentetjük hűvös he...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt,és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet,és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű