Poharsa Tiramisu
Hozzávalók :
4 tojás, 10-12 dkg porcukor,1 kávéskanál fahéj, 4 cl amaretto (mandula)likőr, 50 dkg mascarpone.
1 csomag tiramisu piskóta, 4 dl kávé, kb. 2 cl tej,(ízlés kérdése ki milyen erős kávét szeret) 2-3 cl amaretto, cukor vagy édesitő
A 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat, majd a szobahőmérsékletű mascarponet az egészet sima krémmé keverjük. Felverjük a 4 tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan hozzá dolgozzuk a krémhez.
A kévét édesítjük, hozzáadjuk a likőrt és a tejet.
A pohár aljára teszünk krémet, a piskótát 1-2 másodpercre a kávéba mártjuk a krémre tesszük, ismét krém, piskóta, tetején krém legyen. Megszórjuk csoki reszelékkel vagy kakaó porral. 7-8 pohárral lesz belőle, pohár nagyságától függően. 1 órára hűtőbe tesszük és már nassolható is.
A tésztához a porcukrot, a margarint, a mézet, a rumaromát és a tojásokat gőz fölött felfőzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Két lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztának valókat összegyúrjuk. 2. Vajazott, lisztezett tepsibe (gáztepsi) tesszük, és megsütjük. 3. A pudingokat sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a hozzávalókat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingot a cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét hozzáadjuk. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, majd a pudingos krémhez kavarjuk. A málnát megmossuk és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű