50 dkg túró
1 liter tej + fél liter
8 ek búzadara
20dkg zsemlemorzsa
kicsi olaj vagy zsír
10-15 dkg cukor
1-2 cs vaníliás cukor
2 tojás
2 ek liszt
A tejbe megfőzöd a búzadarát keményre. Hozzákevered a túrót és kicsit hagyod állni. Addig megpirítod a zsemlemorzsát kicsi olajon vagy zsíron és adsz hozzá cukrot. A túrós masszából gombócokat formálsz és meghempergeted a zsemlemorzsába.
Vanília sodód készítése.
Fél liter tejet felforralod és félreteszed, közben a 2 db tojás sárgáját kikevered cukorral és 2 ek liszttel. Óvatosan a meleg tejhez adod és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főződ. Tehetsz bele vaníliás cukrot vagy aromát , vagy vanília rúd belsejét.A 2 db tojás fehérjét habbá vered és óvatosan a meleg , tűzről levett krémhez kevered.
Nagyon finom a sodó még mákos gubához és palacsintához vagy császármorzsához is.
A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitálju...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűAprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott, de nem meleg margarinnal, feltekerjük, mint a roládokat Ezután 2 órára hűtőszekrénybe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport, az édesítőt, a sót és a vaníliát. ◾️1 órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és kiszaggatj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes