20 dkg meghámozott sárgarépa
3 db tojás
12 dkg vaj vagy margarin
12 dkg gyümölcscukor (fruktóz)
3 ek. Narancslé
6 dkg darált mák
10 dkg darált mandula
8 dkg finomliszt
2 csapott tk sütőpor
A forma kikenéséhez vaj, vagy margarin
10 szem hámozatlan mandula
A finomra reszelt sárgarépát konyharuhába tesszük, és alaposan kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat vagy a margarint krémesre keverjük 6 dkg gyümölcscukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd egymás után hozzáadjuk a narancslé felét, a sárgarépát, a mákot és a darált mandulát. Alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A süt?porral elvegyített lisztet a habbal váltakoztatva, adagonként a vajas masszába dolgozzuk.
A tésztát margarinnal alaposan kikent 1,5 l-es (25cm hosszú) pástétomformába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, majd 175 fokon legalább 50 percig sütjük.
Közben a hámozatlan mandulaszemeket hosszában félbevágjuk. A megmaradt gyümölcscukorból és narancsléből sűrű mázat keverünk, aztán a kihűlt püspökkenyérre csorgatjuk. Megszórjuk mandulaszemekkel, kissé rányomkodjuk, majd száradni hagyjuk.
Felszeletelve tálaljuk.
A hozzávalókat összegyúrtam, majd rögtön utána diónyi gombócokat gyúrtam belőle (25 db). Zsírpapírral bélelt tepsire tettem őket és villával megnyomtam a tetejüket. Így formáztam...
Elkészítési idő:Keksz,lekvár,kávé,kakaó,rum,tej össze dolgozni. A krémet simára kikeverni. A tésztát kinyújtani és megkenni a krémmel,feltekerni.Kókuszba forgatni. Hűtőbe tenni.
Elkészítési idő: