menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi beiglik


Írta:

Elk. idő: 3óra
Adag: sok
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A receptből 6 db fél kilós bejgli lesz.

A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni.

A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez )

90 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12.5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 1 dkg só, 2 db tojássárgája , és 1 dl hideg cukormentes főzőtejszín valamint kb. 2 dl hideg víz vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben..................................................................................................................
Mák vagy dió töltelék ( 6 db bejglihez )

85 dkg mák vagy dió, 50 dkg kristálycukor, 15 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt pirított szegfűsze
0.5 liter víz

Elkészítés:


A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg!

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tésztának keménynek kell lennie.

A tésztát az összeállítása és a kimérése után kb. 20 percre tegyük hűtőbe.

Kb. 20 * 25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani a tésztát.

Célszerű előző nap elkészíteni, betölteni a bejgliket és csak másnap reggel sütni!......................................................................................................................A vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.

Tehát 6 db mákos vagy 6 db diós bejglihez. Ha 3-3 db szeretnénk készíteni akkor természetesen mákhoz vagy a dióhoz felezni kell a cukrot és zsemlemorzsát is.

A tölteléket vizes kézzel nyomkodva lehet legkönnyebben a tésztán eldolgozni.

           Karácsonyi beiglik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jóság szelet
Jóság szelet

A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen. Ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re) , majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsony - Zserbó szaloncukor
Karácsony - Zserbó szaloncukor

1. A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 2. Ha lehűlt, akkor kézzel kis sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

A hozzávalókat csomómentesre keverjük és kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Szlovák  diós
Szlovák diós

A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük és kanalanként adjuk hozzá a vizet. A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a diót. A tojások fehérjét egy pici sóval kemény...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk