menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli,a Karácsonyi klasszikus


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 darab tojássárga
1 egész tojás
2 dkg friss élesztő
csipet só
½ dl tej

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben felfuttatom. A liszthez hozzáadom a cukrot, a sót, és a vajjal finoman elmorzsolom. A tojást a sárgákkal és az élesztővel elhabarom, majd a morzsához adom, és rugalmas tésztává gyúrom. A kész tésztát fóliába csomagolom, és minimum fél órára a hűtőbe teszem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Diós töltelék:
20 dkg finomra darált dió
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 db alma reszelve
1-2 evőkanál méz
1 dl tej
Mákos töltelék:
20 dkg finomra darált mák
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
2 db alma reszelve
2 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál méz
1 dl tej
A töltelékek elkészítése: A tejet egy lábasba öntöm, majd hozzáadom a cukrot és felfőzöm. Amikor kész, félrehúzom a tűzről és hozzákeverem a többi alapanyagot. Töltés előtt hagyom teljesen kihűlni.
A bejglik összeállítása: A tésztából négy egyforma gombócot csinálok (konyhai mérleg használata nem szégyen). A tésztákat nem túl vékonyra kinyújtom, majd megtöltöm és feltekerem. Akkora tepsit választok, amiben a rudak nem nagyon tudnak elterülni. A rudak közé sütőpapírt teszek, húsvillával meglyuggatom őket, majd elhabart tojással finoman lekenem. Másfél órát hagyom pihenni, majd újra lekenem, és 190 fokos légkeveréses sütőben nagyjából háromnegyed órát sütöm.

Bejgli,a Karácsonyi klasszikus

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csupamokka cupcake
Csupamokka cupcake

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és az instant kávéport összekeverjük. Az olajat, a tojást, a tejes-tejfölös keveréket, a vaníliakivonatot összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Szalagória (Oláh mama)
Szalagória (Oláh mama)

A lisztben elkeverjük a szalalkálit. A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Hozzáöntjük az olvasztott zsírt és összegyúrjuk a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás, tejes pite
Almás, tejes pite

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös vargabéles
Sütőtökös vargabéles

A tésztát lobogó vízbe dobjuk, forrástól számítva 1 percig főzzük, majd leszűrjük. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és egy villával jól áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk