1 tojás fehérje
10 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2dkg porcukor
2 evőkanál víz
a tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük/nem lesz kemény csak sűrűn kenhető/,
ezt a sütemény tetejére kenjük
a kakaót a porcukorral simára dolgozzuk, majd a vízzel összekeverjük
/sűrűn cseppenős legyen/
ezt összevissza a fehér habra cseppentjük, majd egy késsel ,átlósan
/mint a pogácsánál/ rácsokat húzunk rá, előbb egyik irányba, majd a másikba
ezt a rácsozást többször ismételhetjük, minél több rácsot húzunk bele, annál rajzosabb lesz a mintája
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 centis tepsit. A vajat és az összetört tejcsokit tegyük vízgőz fölé, olvasszuk meg folyamatos kevergetés me...
Elkészítési idő: 25+25 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, lisztet, cukrot, és a vajat konyhai robotgéppel összedolgozzuk. Ezt a morzsalékos tésztát egy kb 20*30 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk, és 180 fokon 15 percig e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű