menu

Családireceptkönyv.hu

Turós rakott keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
20 dkg túró
40 dkg vajas keksz

Mikróban olvasszuk fel a csokoládét. A tejszínt verjük fel kemény habbá, öntsük hozzá az olvasztott csokoládét és adjuk hozzá a túrót majd robotgéppel alaposan keverjük ki.
Egy formát béleljünk ki folpakkal, és az alját rakjuk ki egy sor keksszel. A kekszre kenjünk krémet, majd megint egy sor keksz és krém, stb. a tetejére keksz kerüljön. Hajtsuk rá a folpakkot és tegyük pár órára hűtőbe. Borítsuk ki tányérra és szeleteljük fel.

Turós rakott keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-pudingos rakott piskóta
Almás-pudingos rakott piskóta

Az almát lereszeljük, ízlés szerint cukorral és fahéjjal elkeverjük. A pudingporból cukorral és a tejjel sűrű krémet főzünk. Egy átlátszó tál aljára babapiskótát teszünk, rá kev...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Csupacsokis diós sütemény
Csupacsokis diós sütemény

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban . A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Sütőpapírral kib...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Twix szelet (bmintbalázs)
Twix szelet (bmintbalázs)

Első lépésben készítsd el a süti alapját, ami egy tojás nélküli omlós tészta, angol szóval shortbread [ejtsd kb. sortbred]. Ehhez melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Helyezz legelősz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brazil krémes
Brazil krémes

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk