3,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
20 dkg túró
40 dkg vajas keksz
Mikróban olvasszuk fel a csokoládét. A tejszínt verjük fel kemény habbá, öntsük hozzá az olvasztott csokoládét és adjuk hozzá a túrót majd robotgéppel alaposan keverjük ki.
Egy formát béleljünk ki folpakkal, és az alját rakjuk ki egy sor keksszel. A kekszre kenjünk krémet, majd megint egy sor keksz és krém, stb. a tetejére keksz kerüljön. Hajtsuk rá a folpakkot és tegyük pár órára hűtőbe. Borítsuk ki tányérra és szeleteljük fel.
Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, egy nagy tálban keverjük fehéredésig a tojást a cukorral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a mézet, a lisztet, a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2. A masszát 6 egyenlő rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes