Hozzávalók 7-8 darab palacsintához
3 tojás (M-es méretű)
3 dl bármilyen magtej (kókusztej, mandulatej stb.)
1 csipet só
4 dkg tápióka keményítő vagy tápiókaliszt
a sütéshez: kókuszzsír
A hozzávalókat habverővel összekeverjük. A palacsintasütőben felhevítjük az kókuszolajat. Szétoszlatunk benne 1 merőkanálnyi tésztát (a merőkanál kisebb, mint 1 dl-es legyen), majd közepes lángon addig sütjük, amíg át nem tudjuk fordítani. A másik oldalát is sütjük 1/2 percig, végül tányérra csúsztatjuk vagy fordítjuk.
Ugyanolyan vékony palacsinta készíthető így, amilyen a megszokott, liszttel készült változat. Tálalhatjuk töltve, feltekerve, hajtogatva vagy rétegezve is
bár a tészta jóval hígabbnak látszik a megszokott palacsintatésztánál, pár pillanat alatt megsül és könnyen megfordítható
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggatóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük..A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, robotgéppel összedolgozzuk, majd a kekszre öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű