100 g darált keksz
170 g cukrozott sűrített tej (nálunk ekkora 1 tubus, az eredeti recept 200 g-ot ír)
3 dkg holland kakaópor
2 tk.őrölt fahéj
A hempergetéshez:
fahéjas porcukor
A darált kekszet elvegyítjük a kakaóporral, fahéjjal és annyi sűrített tejjel összegyúrjuk, hogy ragacsos, de masszív, formázható masszát kapjunk.
Kis golyókat formázunk belőle, fahéjas porcukorban meghempergetjük őket és ennyi a történet.
Az egészet összeturmixoljuk egy sütőpapirral bélelt kisebb formába öntjük a tetejére áfonyat,vagy málnát teszünk es 180 fokon légkeveréssel 40 perc alatt megsütjük!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkálj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőbb a krémet készítjük el: a növényi tejben felfőzzük a lisztet. A margarint a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd összekeverjük a felfőzött liszttel. A tésztához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forma eléggé bogaras, de a tészta egyszerű muffintészta, úgyhogy elég, ha előkapunk egy minél vidámabb muffinformát és gyorsan megtöltjük ezzel az egyszerű masszával, sok-sok áfo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű