A bolti ostyalapot feldarabolom. Vizet forralok, az edény tetjeére ráteszek egy konyharuhát. Így gőz lesz. A konyharuhára ráteszek 1db ostya darabot. 1-2 perc alatt puhul annyit, hogy hajtogatni lehet. Nagyon meleg ezért én egy késel, veszem le konyharuháról és hajtogatom.
A krém most csak annyi, hogy egy gesztenyepürét lereszeltem és 2dl felver tejszínhabot + kevés rumot kevertem bele. Ha megtöltöttem az ostyát, hűtőbe teszem pár órára. Bármilyen krémmel töltheted.Nekem most sajnos nem lettek teljesen egyformák, mert össze vissza voltak törve az ostyalapok.
30 perce · Szerkesztve · Tetszik · 4
Jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk linzerformával. Ügyeljünk arra, hogy annyi legyen az alja, mint a lyukas teteje. Lekvárral töltj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral jól kihabosítjuk. 2. A száraz alapanyagokat összekeverjük, azaz a mandulalisztet a sütőporral, vaníliával és a fahéjjal összekeverjük. 3. A felvert tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa vizet a zselatinnal melegítjük(nem főzzük fel!) majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk,hagyjuk állni hűtőben majd úgy használjuk mint a rendes marcipánt..............
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, tojást, zsírt kevés kakaóporral behintjük. A sütőport, cukrot, tejet jól összegyúrjuk, hogy jól sodorható legyen. Három lapot sütünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű