40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
2 tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
1 puncs ízű pudingpor
1 vanília ízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tábla tortabevonó
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és gőz felett 3 percig kavargatjuk. Utána levesszük a tűzről és a lisztet is belekeverjük. Három vékony lapot sütünk belőle lisztezett tepsiben.
A pudingokat 3-3 dl tejben megfőzzük, ha kihűlt a margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt is megfelezzük és a krémekhez adjuk, majd összekeverjük.
Az egyik lapot megkenjük a rózsaszín krémmel, rátesszük a másik lapot, amire sárga krém kerül, majd a harmadik lap következik. Ezt olvasztott tortabevonóval kenjük meg.
A ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől sely...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, a darával, tejjel, csipet sóval és lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémesre főztem. Még melegen hozzákevertem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert amíg forró a serpenyő, tovább pirul! Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes