40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
2 tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
1 puncs ízű pudingpor
1 vanília ízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tábla tortabevonó
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és gőz felett 3 percig kavargatjuk. Utána levesszük a tűzről és a lisztet is belekeverjük. Három vékony lapot sütünk belőle lisztezett tepsiben.
A pudingokat 3-3 dl tejben megfőzzük, ha kihűlt a margarint a cukorral habosra keverjük. Ezt is megfelezzük és a krémekhez adjuk, majd összekeverjük.
Az egyik lapot megkenjük a rózsaszín krémmel, rátesszük a másik lapot, amire sárga krém kerül, majd a harmadik lap következik. Ezt olvasztott tortabevonóval kenjük meg.
1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, amikor feloldódott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. Nem kell fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan elkeverjük: a tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, majd a kókuszreszeléket. A kapott masszából könnyen tudunk golyókat formázni. A keletkezett golyókat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban kicsit összekeverjük a tejport, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rárakjuk a margarint (még nem keverjük bele). A kristálycukrot és a vizet sziruppá főzzük. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű