Családireceptkönyv.hu

Tiramisu egyszerűen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg mascarpone
3 db tojás
3 dkg porcukor
34-36 db babapiskóta
2 dl édes tejeskávé (akár instant kávéból)
kevés rum vagy amaretto likőr
holland kakaópor

Elkészítés:


1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robotgép alacsony fokozatán) a mascarponés tálban levőket. (Fordított sorrendben soha ne dolgozzunk ugyanazzal a keverővel - a sárgája és a mascarpone zsírtartalma miatt a fehérje nem verődne fel.) A fehérje habját laza mozdulatokkal keverjük hozzá a mascarponéhoz.

2. Egy mélytányérba öntsük bele a tejeskávét, keverjük bele az alkoholt (ha a babapiskóta cukrozott, nem kell, hogy túl édes legyen a kávé). A babapiskótákat gyors mozdulattal (ne ázzanak el) forgassuk meg a folyadékban.

3. Vegyünk elő egy szép, kb. 6 cm falmagasságú tálat. Tegyük a tálba szorosan egymás mellé a bemártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, kenjük rá a krém felét, majd terítsük be újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával. Most jöhet a krém másik fele. Nem kell simára alakítani a krém tetejét, nagyon jól néz ki, ha borzas.

4. Végezetül szűrőn keresztül szórjunk rá egyenletes vastagságban a kakaóport.

5. Egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.

Tiramisu egyszerűen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Coca cola süti
Coca cola süti

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Krémes, csomómentes kell legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Zágrábi krémes
Krémes - Zágrábi krémes

1. A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, miután kihűlt habosra keverjük a 25 dkg Rámával. 2. A 6 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük. 3. Egy nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rétes - Bougatsa - Görög grízes lepény
Rétes - Bougatsa - Görög grízes lepény

1. A tejet egy nagy edénybe öntjük, a tűzhelyre tesszük és kis lángra kapcsoljuk. 2. Habverővel (elektromos) fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, és az edénybe öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Klasszikus - hagyományos bejgli
Klasszikus - hagyományos bejgli

1. Tészta: Egy tálba kimérjük a lisztet, a vajat, a zsírt, a porcukrot, valamint a sót. Ebben a tálban morzsoljuk össze az összetevőket. 2. Egy másik edénybe belemérjük az élesztő...

Elkészítési idő: 1, 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk