25 dkg mascarpone
3 db tojás
3 dkg porcukor
34-36 db babapiskóta
2 dl édes tejeskávé (akár instant kávéból)
kevés rum vagy amaretto likőr
holland kakaópor
1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robotgép alacsony fokozatán) a mascarponés tálban levőket. (Fordított sorrendben soha ne dolgozzunk ugyanazzal a keverővel - a sárgája és a mascarpone zsírtartalma miatt a fehérje nem verődne fel.) A fehérje habját laza mozdulatokkal keverjük hozzá a mascarponéhoz.
2. Egy mélytányérba öntsük bele a tejeskávét, keverjük bele az alkoholt (ha a babapiskóta cukrozott, nem kell, hogy túl édes legyen a kávé). A babapiskótákat gyors mozdulattal (ne ázzanak el) forgassuk meg a folyadékban.
3. Vegyünk elő egy szép, kb. 6 cm falmagasságú tálat. Tegyük a tálba szorosan egymás mellé a bemártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, kenjük rá a krém felét, majd terítsük be újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával. Most jöhet a krém másik fele. Nem kell simára alakítani a krém tetejét, nagyon jól néz ki, ha borzas.
4. Végezetül szűrőn keresztül szórjunk rá egyenletes vastagságban a kakaóport.
5. Egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek.
Készítsük elő a hozzávalókat, keverjük össze robotgéppel az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és az 1 kanál citromlevet és kavarjuk össze. A M...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézFelverem a tojások fehérjét kevés cukorra NEM kőkemény habnak, külön felverem a sárgáját a vízzel és a többi cukorral, majd a fehérjéhez keverem. A végén beleforgatom a lisztes, sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a tejet a pudingporral. Verd habbá a tejszínt és óvatosan forgasd a krémbe. Oszd 3 részre a kekszet és az első adagot rakd sorba az üvegtál aljára és kend rá a habos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű