1 csomag csokoládés pudingpor
0,5 liter tej
2 kanál cukor
1 kanál kakaópor
1 egész tojás
1 tábla étcsokoládé lereszelve
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja és leve
A pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm.
Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a reszelt csokoládét.
24×22-es, margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe 170 fokon, kb 40 percig sütöm. Kihűlés után szeletelhető.
1. 6 tojásos piskótát készítek a következő módon: szétválasztom a tojásokat és a fehérjét a 6 ek cukorral keményre verem. 2. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a 6 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, összegyúrjuk, és fóliába csomagova a hűtőben 1 órát pihentetjük. Ezala...
Elkészítési idő: 2 - 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a vajat és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval és az élesztővel jól összegyúrjuk. Kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, majd hűtőbe helyezzük amíg megdermedne...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű