30 deka liszt
20 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor
1 bio citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
2 tojás sárgája
A töltelékhez:
50 deka félzsíros túró
25 deka kimagozott meggy
5 deka porcukor
reszelt citromhéj
2 kanál kristály cukor
2 tojás fehérje
fél cs. vaníliás puding
A kenéshez:
1 tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és liszttel meghintjük.
A kinyújtott lapot belehelyezzük a tepsibe.
Elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verjük.A túrót porcukorral, citromhéjjal kikeverjük, majd a felvert habbal összeforgatjuk.Végül hozzákeverjük a pudingport is.
A túrókrémet a tepsiben lévő lapra halmozzuk, és elsimítjuk. A krémre rászórjuk a kimagozott meggyet. A második adag tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. A sütemény tetejét felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Hidegen szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
tu je recept, podla ktoreho som robila.... trosku upraveny. robila som z 8 bielkov / samozrejme, ze aj jedno mascarpone viac aj slahacky som pridala/,aby korpusy boli trosku vas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábasban tejet forralunk és a tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzzünk. Egyszerre csak keves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet is. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához fokozatosan hozzáforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint habosra verjük a cukorral és a vaníliával. 2. Hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd belekeverjük a tejet. 3. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű