Családireceptkönyv.hu

Krem a la Krem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A laphoz
– 6 db tojás
– 6 evőkanál cukor
– 1 tasak csokoládé krémpor
– csipet só

A krémhez
– 250 ml tejszín
– 200 ml tej
– 1 tasak vanília krémpor

A mázhoz

– 100 g keserűcsokoládé
– 50 ml tejszín
– 50 g vaj
– 2 kiskanál áfonyalikőr

Elkészítés:


Először a sütemény lapját kell elkészíteni. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, úgy, hogy hozzáadunk egy csipet sót, majd hozzákanalazzuk a cukrot. Mikor már jó kemény, szerre keverjük a habhoz a tojások sárgáját is. A végén pedig mehet bele a csokoládé krémpor, ezt a robotgépünk alacsony sebességi fokozatával keverjük hozzá a többi részhez. Ezután sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, öntsük bele a masszát, egyengessük el, és mehet is az előmelegített, 180 Celsius fokra beállított sütőbe, ahol 20–25 perc alatt el is készül. Ha megvan, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítéséhez keverjük össze egy tálba a tejszínt és a tejet, tegyük bele a vanília krémport, és addig kavarjuk, amíg szépen krémmé össze nem áll. Ezt kell rákenni a sütemény lapjára, majd tegyük mindenestől a sütit be a hűtőbe.

A mázhoz olvasszuk meg gőz felett a keserűcsokoládét, a vajjal és a tejszínnel együtt. Ha ez is összeállt, adjuk hozzá az áfonyalikőrt. Ezzel kenjük be a sütemény tetejét, amit ismét körülbelül egy félórára tegyünk a hűtőbe, hogy a máz megszilárduljon. Utána jöhet az édes élet.

Krem a la Krem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás - Viktória szelet - OK
Almás - Viktória szelet - OK

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle. 2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta túrós
Lusta túrós

Egy közepes méretű tepsit 5 dkg vajjal kikenünk. Tényleg kell ennyi vaj a tepsi kikenéséhez, ne vékonyan kenjük. Ezután egyszerű dolgunk van. A lisztet összekeverjük a cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
CSokoládés püspökkenyér
Avatar Tamás Fésüs Kedvelnék Avatar Miklós Fésüs Kedvelnék
CSokoládés püspökkenyér

A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül
Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül

A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk