menu

Családireceptkönyv.hu

Rigójancsi


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

6 tojás
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaópor
½ sütőpor

6-7 ek baracklekvár
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin

KRÉM:

1 ek zselatin
5 deci tejszín
3-4 ek kakaópor
15 dkg porcukor

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásból, cukorból, lisztből, kakaóból, sütőporból piskótát sütünk ( 20x30cm tepsiben). Amikor kihűlt lapjára kettévágjuk, megkenjük a barack lekvárral, a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, rá símítjuk arra a lekváros lapra amelyik a felső lesz. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk 5x5-ös négyzetekre ( tehát 28 szeletünk lesz)

KRÉM:

A zselatinport beáztatjuk pici vízzel, majd hozzáadunk ½ deci vizet, és felolvasztjuk, langyos massza legyen ( nem szabad forralni), kevés tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a 3-4 ek kakaóport, ezzel is elkeverjük. A többi tejszínt felverjük a porcukorral és egyesítjük a két masszát és rá símítjuk az egészben levő lapunkra, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Dermedés után a felkockázott kis lekváros-csokis lapocskákat szépen egymás mellé rá helyezzük és a vonalukon felszeleteljük a süteményünket.

Rigójancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Baklava
Baklava

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal, hozzáadjuk a diót, a grízt majd a fehérje habot is. Minden réteslapot megkenünk olajjal,majd a krémmel. Így rétegezzük a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Túrós kalács bögrés
Túrós kalács bögrés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással és citromhéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, gyümölcsös keveréket és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Diós Karika
Diós Karika

A lisztet összemorzsoljuk a Rámával. Közepébe sót teszünk. A cukros, langyos tejben megkelt élesztővel a tésztát keményre gyúrjuk. 2 óra pihenés. A cipót 2 részre osztjuk, formázzu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sacher muffin
Sacher muffin

A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztom és langyosra hűtöm. A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd egy fakanállal hozzádolgozom a vajas csokit és a sárgabaracklekvárt....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk