Tészta : 25 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz,
20 dkg porcukor, 15 dkg Ráma margarin
2 db tojás, 2,5 dl tej 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor,
1 mokkáskanál fahéj , csipetnyi só
kb. 25 dkg lecsepegtetett kimagozott meggy
Töltelék: 25 dkg túró, 2,5 evőkanál porcukor, 2,5 evőkanál tejföl, 1 cs. vaníliás cukor
+ kevés zsemlemorzsa a túrós töltelék alá
Sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. és simára keverjük a tojásos, tejes masszával. A végén beleöntjük az olvasztott margarint és ezzel még 1-2 percig verjük. Egy tepsit bekenünk vastagon margarinnal, belisztezzük. A túrót kikeverjük a tejföllel , a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tésztát beletesszük a kikent tepsibe. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával. A túrót egy kanál segítségével belepotyogtatjuk a tésztába. A lecsepegtetett meggyet rászórjuk egyenletesen. Alacsony hőfokon kb. 160 C-on sütjük. Később kicsit visszábbvesszük még a hőfokot.
Főzd meg a kávét. Erős, eszpresszó jellegű kávé kell hozzá. Ha kész, öntsd ki egy tányérba, keverd bele a két evőkanál cukrot, és hagyd kihűlni. Válaszd szét a tojásokat. Mivel ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A tojásokat a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tejet, és lassú lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, kavargatva langyosra lehűtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A tésztához a 4 egész tojást a 13 evőkanál cukorral, 1dl étolajjal, 1 dl tejjel, 13 evőkanál liszttel és 1 csomag sütőporral összekeverjük. A tésztát elfelezzük, felébe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű