3/4 tasak sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
1 csipet só
1 db tojás
3 db közepes savanykás alma
A sütéshez:
4 dl olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. ( nem nyomkodjuk ki, mert a tésztához a levére is szükség van!)
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát a levével együtt és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük ki.
10 percet pihentetjük a tésztát.
Az olajat egy lábosban felmelegítjük, majd két kanál segítségével a nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát.
Ne szaggassunk túl nagyokat, mert sütés közben megnőnek.
Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk, és ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Hidegen és melegen is kiváló.
Lisztet és a vaníliás cukrot simára keverem a fele tejjel. Tej másik felét felrakom a tűzhelyre s mikor forr beleöntöm a masszát s csomómentesre főzöm álandó keverés mellett. A pép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk. Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű