3/4 tasak sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
1 csipet só
1 db tojás
3 db közepes savanykás alma
A sütéshez:
4 dl olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. ( nem nyomkodjuk ki, mert a tésztához a levére is szükség van!)
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát a levével együtt és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük ki.
10 percet pihentetjük a tésztát.
Az olajat egy lábosban felmelegítjük, majd két kanál segítségével a nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát.
Ne szaggassunk túl nagyokat, mert sütés közben megnőnek.
Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk, és ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Hidegen és melegen is kiváló.
A tésztát a szokásos módons ós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítjük és 2 dkg vajra szedjük. Jól összekeverjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel, a cukorral és kevés sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált diót, kakaót, lisztet, sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban keverd habosra a vajat, a cukrot a tojásokat és a nutellát. A kettőt keverd össze. Végül kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat az eritrittel és kókuszzsirral kikeverjük. A liszthez adjuk a sütőport, a kókuszreszeléket és a reszelt almát, amit reszelés után citro...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojássárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű