menu

Családireceptkönyv.hu

Kevert almafánk


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3/4 tasak sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
1 csipet só
1 db tojás
3 db közepes savanykás alma
A sütéshez:
4 dl olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor

Elkészítés:








Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. ( nem nyomkodjuk ki, mert a tésztához a levére is szükség van!)
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát a levével együtt és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük ki.
10 percet pihentetjük a tésztát.
Az olajat egy lábosban felmelegítjük, majd két kanál segítségével a nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát.
Ne szaggassunk túl nagyokat, mert sütés közben megnőnek.
Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk, és ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Hidegen és melegen is kiváló.

Kevert almafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Őszi gyümölcskocka
Őszi gyümölcskocka

A tésztát a szokásos módons ós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítjük és 2 dkg vajra szedjük. Jól összekeverjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel, a cukorral és kevés sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szülinapi cupcake (nutellás)
Szülinapi cupcake (nutellás)

A darált diót, kakaót, lisztet, sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban keverd habosra a vajat, a cukrot a tojásokat és a nutellát. A kettőt keverd össze. Végül kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo Almás-kókuszos süti
Paleo Almás-kókuszos süti

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat az eritrittel és kókuszzsirral kikeverjük. A liszthez adjuk a sütőport, a kókuszreszeléket és a reszelt almát, amit reszelés után citro...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aranygaluska II
Aranygaluska II

Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojássárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk