menu

Családireceptkönyv.hu

Kráter-szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hv.: 2 vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 4 cs. vaníliás cukor

Tészta: 5 tojás 25 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 22 dkg liszt, 2 ek. kakaópor, 1 sütőpor

Tetejére: 1 nagy pohár 20 %-os tejföl, 4 ek. porcukor, 1 vaníliás cukor (esetleg reszelt citromhéj)

Elkészítés:


A pudingokat a tejjel és a vaníliás cukrokkal megfőzzük és kihűtjük.
A tojásoatk szétválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a tojáshabot.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Vizes evőkanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot és 180 °C-on, 1 órán át sütjük. A tejfölt elkeverjük a cukrokkal és a sütőből kivett, meleg tésztára kenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Kráter-szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Répatorta
Répatorta

A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálba az olajjal. A tojásokat és a tejfölt jól felverjük és a lisztes keverékhez keverjük addig meg sima nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sütés nélküli nápolyi tekercs
Sütés nélküli nápolyi tekercs

Először a kakaós krémet készítem el. A tejet a cukorral felforralom, majd hozzáadom a többi alapanyagot. Még melegen összekeverem és az ostyalapokra rásimítom. A melegség által az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznyés clafoutis 2
Cseresznyés clafoutis 2

A lisztet és a sütőport elkeverjük. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt hé...

Elkészítési idő: 8 adag
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Piskóta
Piskóta

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. 3. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk