menu

Családireceptkönyv.hu

Prajitura ”Magica”


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 gr faina
500 ml lapte
4 oua
120 gr unt
1 plic zahar vanilinat
120 gr zahar
1-2 linguri de apa

Elkészítés:


1. Separa ouale.
2. Bate spuma albusurile.
3. Mixeaza galbenusurile cu ambele tipuri de zahar si cu apa.
4. Pune untul taiat cubulete peste galbenusuri. Mixeaza pana cand se omogenizeaza.
5. Incorporeaza faina in ploaie, apoi laptele cald.
6. Cu o spatula incorporeaza albusurile.
7. Unge cu unt o tava de copt, presara faina si pune compozitia in ea.
8. Baga tava in cuptorul incins la 175 de grade Celsius.
prajitura magica prajitura usoara

Prajitura ”Magica”

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lekváros virágok
Lekváros virágok

A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem, kinyújtom és olvasztott, de nem meleg margarinnal lekenem mind a kettőt. Feltekerem, mint a roládokat, majd 1-2 órára hűtőbe tesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Mákosguba
Mákosguba

1. A tojássárgájákkal elkeverünk 2 ek cukrot és 6 ek tejet. 2. A többi tejet felforraljuk a másik 2 ek cukorral. Mielőtt teljesen felforrna, gyorsan hozzákeverjük a cukros, tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Baklava
Baklava

A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit olajjal meglocsolunk. Vékonyan megkenjük a mákos masszával. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott. A végén kenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Barackos-túrós pite
Barackos-túrós pite

A barackot kockákra vágjuk. A töltelékhez, a túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, két tojás sárgájával, reszelt citromhéjjal és 10 dkg porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk