50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
1. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a pudingport. 2. Összekeverjük és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz omlós tészta elkészítésével kezdjük. A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat, és homogén masszává gyúrjuk. (A...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesElkészítés: Először egy tepsit kibélelünk ostyalappal. A Rámát felolvasztjuk, a zselatint a vízzel elkeverjük. A cukrot és a kakaót összekeverjük a margarinnal és a zselatinnal ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, cukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, ha kell kicsi tejjel-tejszínnel alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felüle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű