50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
piskóta tésztát sütök 5 részre felvágom.csoki krémet vagy bármilyen krémet akár pudingot keverek ki amivel megkenem és megszóróm gyümölccsel képek alapján össze állítom a tortát..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomóme...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sütőport, porcukrot elkeverem a lisztben és a felkockázott hideg vajjal a késes robotgépben összemorzsásítom. A tejfölben elhabart tojással tésztává gyúrom, kinyújtom és a tepsib...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű