60 dkg liszt,
20 dkg cukor,
10 dkg zsír,
2 tojás,
2 dkg szalakáli,
2 dl langyos tej
Krém
30 dkg margarin,
30 dkg porcukor ezt habosra keverjük
5 dl tej,
5 kanál liszt,
2 ek. cukor,
1 citrom héja és leve
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és lapokat sütünk.
Krém : A 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor ezt habosra keverjük. 6 dl tej, 5 kanál liszt, 1 ek. cukor, 2 citrom héja és leve ezt össze főzzük és ha kihűlt össze keverjük a cukros margarinnal
Tetejére porcukrot szórunk A tepsi mérete 35 x 30 cm
A gombóchoz A vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kölest egy szűrőben alaposan megmossuk, majd a víz és kókusztej keverékében, egy csipet só és egy kevés vaníliaőrlemény társaságában odatesszük főni. Közepes lángon kb. 20-25 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk 6 tojásból, de csak félig sütjük meg. Miután kivettük a következő krémet kenjük rá: 6 tojássárgáját, 20 dkg porcukrot, 14 dkg vajat simára keverünk és hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes