6 evőkanál méz,
15 dkg cukor,
25 dkg margarin,
20 dkg keserű főzőcsoki vagy tortabevonó,
15 dkg darált dió,
25 dkg natúr kukoricapehely,
kb. 60 db mignon- vagy muffinpapír.
A mézet a cukorral felolvasztjuk, beleolvasztjuk a margarint, ha az is felolvadt, a csokit. Ezután belekeverjük a darált diót, és mindezt sűrűre főzzük (1-2 perc). A tűzről levéve belekeverjük a kukoricapelyhet, majd evőkanállal még melegen halmokat készítünk belőle a papírkosárkákba. Fontos, hogy még melegen készítsük a halmokat, mert különben megköt a massza.
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLsd a videót!
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű