Tészta:
2dl víz, 2dl olaj(vagy 20dkg zsír, vagy 20dkg ráma), 1kávés kanál só, 1tk. cukor ezt felforraljuk és bele teszünk 20dkg lisztet jól átpirítjuk, tűzről levesszük kicsit kavarjuk, hogy hűljön, amikor langyos egyenként 5-6 tojást keverünk bele kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk, mint a nokedli tészta. Tepsire halmokat nyomunk, vagy kanállal rakjuk.
Krém:
5dl tejet, 10dkg cukorral, 1cs. vaníliás cukorral felforralni, 2cs. vanília pudingot, 2 tojássárgájával és 2dl tejjel simára kavarni és a forró tejben sűrűre főzzük, a 2 tojásfehérjét, 5dkg cukorral, pici sóval keményre verjük és a meleg krémhez kavarjuk, 2 dl tejszínből habot készítünk és krémmel megtöltött fánkokra nyomjuk.
A tojást a cukorral verd habbá, majd a lereszelt répát forgasd át az olajjal. Ezután mehet rá a hab a répára. Ha ezt összekevertük, akkor a lisztes, diós, sütőporos, fahéjas keveré...
Elkészítési idő:A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...
Elkészítési idő:A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramával, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegyúrju...
Elkészítési idő: 30 perc