1,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
10-15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
kakaó
aszalt szilva
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
10 dkg cukor... aki édesebben szereti az tehet bele 5 dkg-al többet
15 dkg olvasztott vaj
1 ek vanilia kivonat
a tejet cukrot élesztőt meg langyosítottam...mi a többi hozzávalókat kimértem addig elég volt neki a pihenés... egy lágy tésztát dagasztottam...kettévettem és a feléhez tettem kakaót és apróra vágott aszalt szilvát... külön kelesztettem... vagy 30 perc elég volt neki...ekkor kilapogattam és a fehérre tettem a kakósat feltekertem... ekkor megtekertem mint mikor a ruhát kicsavarjuk... ugy raktam a formába amit előtte kivajaztam és liszteztem
A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú nég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű