1,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
10-15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
kakaó
aszalt szilva
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
50 dkg liszt
10 dkg cukor... aki édesebben szereti az tehet bele 5 dkg-al többet
15 dkg olvasztott vaj
1 ek vanilia kivonat
a tejet cukrot élesztőt meg langyosítottam...mi a többi hozzávalókat kimértem addig elég volt neki a pihenés... egy lágy tésztát dagasztottam...kettévettem és a feléhez tettem kakaót és apróra vágott aszalt szilvát... külön kelesztettem... vagy 30 perc elég volt neki...ekkor kilapogattam és a fehérre tettem a kakósat feltekertem... ekkor megtekertem mint mikor a ruhát kicsavarjuk... ugy raktam a formába amit előtte kivajaztam és liszteztem
Az egészet egybe begyúrni, fél óráig keleszteni kb. 26db ra osztani, fél óra pihi, aztán formázzuk, egész tojással lekenjük, amig a sütő bemelegszik 200 fokra addig elég újra keles...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Amíg hűsöl, elkészítjük a krémet. Ehhez a fél liter tejet a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa sütőt előmelegítjük 160 fokra .A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat,végül a többi hozzávalót.A masszát párkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk és előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A ribizli kivételével a hozzávalókat elkeverjük, előbb a nedves, aztán a száraz hozzávalók sorrendjében. Sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű