• 5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 90 g búzaliszt (BL55)
• 90 g kristálycukor
• 400 g baracklekvár
1. A tojásokat szétválasztjuk, ezután tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és a fehérjét keményebb habbá verjük.
2. A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, majd apránként hozzákeverjük a lisztet is.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük a piskótát légkeverés nélkül.
4. A piskótát szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból. Kenjük meg lekvárral, és csavarjuk fel.Tegyük hűtőbe 2-3 órára.
A tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA békebeli puncsszelet elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz6 tojásfehèrje 25dkg porcukor 10 dkg liszt 15 dkg kokusz reszelék tojás fehérjét felverem hozzá teszem atöbbi hozzávalot 180fok elő melegített sütöbe 10perc krém 6 tojás sárgáját 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját,a puncs ízű pudingport, és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 C-on kb....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű