8 tojás sárgája + fehérje
28 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
30 dkg porcukor
1,2 dl olaj
1,2 dl tej
1 sütőpor
2 evőkanál kakaó
a másik laphoz:
8 tojás fehérje
30 dkg porcukor
15 dkg darált dió
10 dkg liszt
sütőpor
15 dkg meggybefőtt (de többet is elbír)
a sárga krémhez:
8 tojás sárgája
1 egész tojás
25 dkg porcukor
(a tepsi mérete: 37 x 25 cm)
25 dkg Rama
Előbb sütünk egy 8 tojásos olajos-tejes piskótát. A tepsit kizsírozom, lisztezem, majd az aljára teszek egy szilikonos sütőpapírt.
A tojások sárgáját felverem a porcukorral, beleteszem az olajat, a tejet, majd a liszttel elkevert sütőport és kakaót. Hozzáadom a habbá vert tojásfehérjét. 150 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Amikor kisült, kiborítom, még frissen lehúzom róla a sütőpapírt és a rácson hagyom kihűlni.
Ezután elkészítem a másik lapot. A tojásfehérjéket felverem a porcukorral, belekeverem a darált diót, lisztben elkevert sütőport, majd a tepsibe öntve beleszórom a meggyet is arányosan elosztva rajta. 150 fokon kisütöm. Tűpróba után ezt is rácsra borítom, és hagyom kihűlni. (Kicsi édes morzsával vagy liszttel szoktam megszórni a tetejét, amit ráborítok a szilikonos sütőpapírra, így nem fog odaragadni.)
Miközben hűlnek a lapok, elkezdem a sárga krém elkészítését. A krémhez egy edényben vizet forralok, felé helyezek egy kisebb edényt. Így gőz felett besűrítem a tojásokkal felvert porcukrot, majd kihűtöm. Ezután belekeverek egy RAMA margarint. Ezt a krémet kétfelé veszem.
A süti összerakása: Barna piskóta-sárga krém- meggyes lap-sárga krém-barna piskóta. A tetejére olvaszthatunk csokoládét.
Csak hidegen szeleteljük, akkor lesz a királyfi szeletünk dekoratív és gusztusos.
A hozzávalókat összegyúrjuk, szép vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és cukros tejjel puhított gesztenye masszával töltjük.Kifliformára hajtjuk. Közepes hőmérsékletnél 20 percig sütj...
Elkészítési idő: kb. 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elvegyítjük és a margarinnal, a cukorral, sóval és a tojásokkal összegyúrjuk. Letakarva kb. 30 percre hideg helyen pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, neg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük. A kakaót a cukorral összekeverjük. A margarint felolvasszuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, fele margarinnal megkenjük. Rátesszü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű