8 tojás sárgája + fehérje
28 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
30 dkg porcukor
1,2 dl olaj
1,2 dl tej
1 sütőpor
2 evőkanál kakaó
a másik laphoz:
8 tojás fehérje
30 dkg porcukor
15 dkg darált dió
10 dkg liszt
sütőpor
15 dkg meggybefőtt (de többet is elbír)
a sárga krémhez:
8 tojás sárgája
1 egész tojás
25 dkg porcukor
(a tepsi mérete: 37 x 25 cm)
25 dkg Rama
Előbb sütünk egy 8 tojásos olajos-tejes piskótát. A tepsit kizsírozom, lisztezem, majd az aljára teszek egy szilikonos sütőpapírt.
A tojások sárgáját felverem a porcukorral, beleteszem az olajat, a tejet, majd a liszttel elkevert sütőport és kakaót. Hozzáadom a habbá vert tojásfehérjét. 150 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Amikor kisült, kiborítom, még frissen lehúzom róla a sütőpapírt és a rácson hagyom kihűlni.
Ezután elkészítem a másik lapot. A tojásfehérjéket felverem a porcukorral, belekeverem a darált diót, lisztben elkevert sütőport, majd a tepsibe öntve beleszórom a meggyet is arányosan elosztva rajta. 150 fokon kisütöm. Tűpróba után ezt is rácsra borítom, és hagyom kihűlni. (Kicsi édes morzsával vagy liszttel szoktam megszórni a tetejét, amit ráborítok a szilikonos sütőpapírra, így nem fog odaragadni.)
Miközben hűlnek a lapok, elkezdem a sárga krém elkészítését. A krémhez egy edényben vizet forralok, felé helyezek egy kisebb edényt. Így gőz felett besűrítem a tojásokkal felvert porcukrot, majd kihűtöm. Ezután belekeverek egy RAMA margarint. Ezt a krémet kétfelé veszem.
A süti összerakása: Barna piskóta-sárga krém- meggyes lap-sárga krém-barna piskóta. A tetejére olvaszthatunk csokoládét.
Csak hidegen szeleteljük, akkor lesz a királyfi szeletünk dekoratív és gusztusos.
Sütést megelőző este összeállítjuk a tésztát. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy teáskanál kristálycukrot és egy teáskanál mézet. Elkeverjük benne a szárított élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet egybe begyúrni, fél óráig keleszteni kb. 26db ra osztani, fél óra pihi, aztán formázzuk, egész tojással lekenjük, amig a sütő bemelegszik 200 fokra addig elég újra keles...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt, és egy evőkanál liszttel. Vanílíás cukorral még gazdagítjuk. A forrásban levő tejb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű