Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
8 db tojás
6 ek liszt
8 ek cukor
4 ek kakaópor
(1-1 cs sütőpor)

Gesztenyés krém:

25 dkg gesztenyemassza
4 ek barack lekvár
2 ek kakaópor
fél üveg rumaroma
2-3 ek tej

Vaníliás krém:

3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:

4 dl tejszín habbá verve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.
A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe. A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk. Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert tejszínnel díszítjük tetszőlegesen.

Gesztenyés krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csavart briós
Csavart briós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós-epres desszert
Túrós-epres desszert

Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Túrós batyu-3
Túrós batyu-3

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztben elkeverjük a sót, a reszelt citrom héját, elmorzsoljuk benne a vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Hagyományos máglyarakás
Hagyományos máglyarakás

A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre félretess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk