Tészta:
8 db tojás
6 ek liszt
8 ek cukor
4 ek kakaópor
(1-1 cs sütőpor)
Gesztenyés krém:
25 dkg gesztenyemassza
4 ek barack lekvár
2 ek kakaópor
fél üveg rumaroma
2-3 ek tej
Vaníliás krém:
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Tetejére:
4 dl tejszín habbá verve
A tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben.
A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd végül kevés tejjel hígítjuk. 20 dkg babapiskótát feldarabolunk és belekeverjük a gesztenyés krémbe. A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint és jól eldolgozzuk. Ha a piskótát kihűltek akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával. A tetejét a felvert tejszínnel díszítjük tetszőlegesen.
A kimagozott cseresznyét tedd egy szitára, hagyd lecsöpögni. A tojásokat - fehérjét és sárgáját együtt - verd olyan habosra, amilyenre csak tudod. Keverd bele a krémsajtot, majd...
Elkészítési idő:Elkészítése: A mogyorót durvára daráljuk, vagy késes aprítóban felaprítjuk. A ostyaszeleteket alaposan összetörjük egy tálban, majd jól elkeverjük a ledarált mogyoróval. Az é...
Elkészítési idő:1. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 2. A tojásokat válasszuk szét. 3. A sárgájához adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliát, a fahéjat és a vizet, majd keverjük jól össze. 4....
Elkészítési idő:1. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 180°C-ra. 2. 3 darab banánt villával pépesítünk, majd egy keverőtálba öntjük és összekeverjük a tojásokkal, a vanília aromával és a kókusz...
Elkészítési idő: