Hozzávalók a tésztához
6 tojás,
12 deka porcukor,
12 deka liszt
1 tasak sütőpor,
1 evőkanál rum, vagy
pár csepp rumaroma,
30 deka dió
A krémhez
3 deci tej,
6 evőkanál liszt,
15 deka porcukor,
20 deka vaj,
1 evőkanál rum, vagy rumaroma,
25 deka dió,
1 csomag vaníliáscukor
Díszítéshez
20-30 ép, felezett dió és
A lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a keményre vert habbal és kis adagokban hozzáadjuk a diós lisztet, majd egyenletesen összekeverjük. A nedves sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Óvatosan belerázogatjuk, hogy szétterüljön.
190 fokon 25-30 percig sütjük, ha barnulni kezdene a teteje, takarjuk le fóliával. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már a massza, kész a tortalapunk. Rácson hűljön.
A krém készítése: A tejet elkeverjük a liszttel, egy csipet sóval, és gőz fölött csomómentesre főzzük, kihűtjük. Közben a puha vajat krémesre keverjük a porcukorral, vaníliáscukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. Beleforgatjuk az őrölt diót, a rumot, elkeverjük.
A tortalapot három egyforma magasságú lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A tetejét kirakjuk fél diókkal, és őrölt dióval is megszórhatjuk.
160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a kétféle cukorral és a sütőporral. Egy másik edénybe a túrót kikeverjük a tejföllel, kevés cukorral. Hozzáadjuk az asztalt áfonyát és a vaníliarudak kika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 190 fokra melegítsük elő. A muffin formákat kenjük ki. A lisztet, a cukorral, kakaóporral sütőporral, sóval és szódabikarbónával elkeverjük. Másik tálban kikeverjük a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2013. augusztus 26., hétfő Virágos almás pite Ezt a süteményt még a blog indulása előtt készítettem, de úgy gondolom, hogy semmiképpen sem maradhat ki a receptgyűjteményemből....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes