7 dl tej
20 dkg cukor
5 db tojás
10 dkg liszt
1-2 cs vaníliás cukor
tejet felforralni,tojásokat kikeverni a cukorral, liszttel bele a forró tejbe felfőzni.Tökéletes bármilyen sütihez.
A piskótát megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Addig a krémhez a tojásokat a liszttel, cukorral és a tejjel kikeverjük. A tojásos keveréket közepes lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a kristálycukorral és a tejjel sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadunk 5 dkg vajat, és időnként megkeverve kihűtjük. A maradék vajat habosra kavarjuk a porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg fényes keményebb habot nem kapunk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 0,5 cm vastagságúra nyújtott tésztából szúrjunk ki kerek formákat. Töltsük meg aszalt gyümölccsel (szilva, barack, meggy, cseresznye), csippentsük össze a tésztát a képen látható...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes