20 dkg diabetikus liszt (Diabestar sütőliszt)
20 dkg zabpehely
60 dka alma (tisztítva mérve)
25 dkg vaj
15 dkg nyírfacukor por
4 tojás
1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
fél tk őrölt fahéj
A vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 10 dkg zabpelyhet késes robotgépben aprítsunk porrá. Adjuk hozzá a zabpehely másik felét, a lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát. Vegyítsük el, adjuk a vajas krémhez és keverjük simára. A megmosott almákat vágjuk négybe, távolítsuk el a magházukat, és kockázzuk fel. Az alma kockákat dolgozzuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal rakjunk halmokat, és 225 fokra előmelegített sütőben süssük rózsaszínűre őket. Ez kb 15-20 perc. A csókok kicsit szét fognak terülni, ezért hagyjunk köztük távolságot! Én egyszerre 10 darabot sütöttem, így három körben ki is sült az összes. :-)
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/search/label/alm%C3%A1s
A tejet a vajjal és a van.cukorral felforraljuk és állandó keverés mellett a darát is beleszórjuk. Pár perc főzés után lekapcsoljuk a gázt alatta, majd fedő alatt hűlni hagyjuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet alaposan átszitáljuk, akár kétszer is, hogy némi levegőt vigyünk bele. A tojásokat kissé felverjük – nem kell túlságosan. A tejet és vizet lehetőség szerint tapadásment...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A vajat egy picit megolvasztjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. 2. Egy másik kisebb edényben (én müzlis tálkában csináltam, mikróban) egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű