120 g Szafi Fitt süteményliszt (paleo süteményliszt ITT!)
1db tojás (53 g)
3 db tojásfehérje (93 g)
csipet só (Himalaya só ITT!)
100 g langyos víz
1 tk. citromlé (bio citromlé ITT!)
Töltelék:
40 g őrölt dió
1 tk. Szafi Fitt eririt (Szafi Fitt eritrit ITT!)
50 g cukormentes sűrű, házi sárgabaracklekvár
Tetejére:
40 g olvasztott paleo csoki (paleo csoki ITT!)
10 g darabolt dió (a csokimázra)
Első lépésként készítsük el az alaptésztát: a tojásokhoz hozzákeverjük a lisztet, a sót, a vizet, a citromlevet és pár percig pihentetjük.
Ezután az alapanyagokat közepes méretű muffinformába rétegezzük az alábbiak szerint:
1tk. alaptészta /teljesen fedje be az alját/
1tk. lekvár
1tk. őrölt dió
1tk. alaptészta /fedje be az alsó réteget/
Sütés:
Előmelegített, 175 fokos légkeveréses sütőben 40 perc.
Akkor jó, amikor a teteje barna lesz.
Miután kihűlt, mehet rá az olvasztott csoki és a darabolt dió.
Tápértékei darabonként:
125 kcal,
5 g fehérje,
3,7 g zsír,
8 g ch
Megkeverjük a cukrot és a növényi zsiradékot. A tojásfehérjéből habot keverünk. A zsiradékos cukorba, óvatosan diót, lisztet, AranyKalász pudingport keverünk, így sűrűbb tészta jö...
Elkészítési idő: 60 percA sütőt 180 fokra előmelegítjük. --A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. --A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, o...
Elkészítési idő: 30A cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd a tojásfehérjét egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolva...
Elkészítési idő:A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a tészta többi hozzávalóit egy tálba kimérjük. Ha az élesztő felfutott, a többi alapanyagho...
Elkészítési idő: