6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
20 dkg étcsokoládé
10 dkg cukor
1 dl habtejszín
20 dkg vaj
1 evőkanál rumaroma
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
2 evőkanál habtejszín (nem felvert)
A tojások fehérjét felverjük és hozzákeverjük a cukrot, majd a vizet és a tojások sárgáját is hozzáadjuk, az olajjal együtt. A lisztet, a cukrot és a sütőport is hozzáadjuk, lassan kavargassuk, hogy a hab ne törjön. A kivajazott tepsibe lisztet szórunk és arra öntjük a tésztát, 35 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasszuk és a vajat a cukorral kikeverjük, mikor a csoki egy kicsit hűlt belekeverjük. A felvert tejszínt hozzákeverjük a rumaromával együtt és hűtőbe tesszük amíg elkészül a tészta. Mikor megsütl a tészta, kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk és a vajjal, illetve a tejszínnel elkeverjük, majd a tetejét bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, ezt követően felszeleteljük és minden darab sütit tejszínhabbal díszítünk.
A tejszínt forrpontig melegítjük (nem forraljuk fel), majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és hagyjuk egy-két percig állni, majd szépen elkeverjük, és hozzáadjuk a whiskey-t, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzert a hozzávalókból gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a vajat a liszttel morzsoljuk el, utána mehet hozzá a többi hozzávaló). Fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű