Családireceptkönyv.hu

Kókuszos kevert süti


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
25 g vaj
25 g kókuszreszelék
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
125 ml 2,8%-os tej
1 evőkanál kakaópor - holland
0.5 mokkáskanál rumaroma
A tetejére
50 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé (45%-os)
5 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:


Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát, majd tovább keverjük amíg egynemű nem lesz a massza. Legvégül belekeverjük a kókuszreszeléket is. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete: 28x19cm és 7 cm magas. Előmelegített, 180 C fokos sütőben megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük!
A süteményről levesszük a sütőpapírt, majd megfordítva egy rácson kihűtjük. (Azért fordítjuk meg, mert így szép egyenletesen tudjuk majd eloszlatni a tetején a csokit.)
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, majd amikor kissé megdermedt, megszórjuk kókuszreszelékkel.
Megvárjuk, amíg megszilárdul a csoki a tetején, majd tálaljuk az elkészült kókuszos kevert süteményt.

Kókuszos kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Habos barackos kocka
Habos barackos kocka

A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra előmelegítjük. A tepsit fóliával kibéleljük. (normál, nagy méretű tepsit használtam, kb. 30 x 40 cm) Piskóta: A tojásokat szétv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes almás kevert süti
Grízes almás kevert süti

Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mézesrecept Gundel Gábor nyomán
Mézesrecept Gundel Gábor nyomán

Mindezeket összegyúrjuk, legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojássa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk