A tésztához
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
25 g vaj
25 g kókuszreszelék
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
125 ml 2,8%-os tej
1 evőkanál kakaópor - holland
0.5 mokkáskanál rumaroma
A tetejére
50 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé (45%-os)
5 evőkanál kókuszreszelék
Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát, majd tovább keverjük amíg egynemű nem lesz a massza. Legvégül belekeverjük a kókuszreszeléket is. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete: 28x19cm és 7 cm magas. Előmelegített, 180 C fokos sütőben megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük!
A süteményről levesszük a sütőpapírt, majd megfordítva egy rácson kihűtjük. (Azért fordítjuk meg, mert így szép egyenletesen tudjuk majd eloszlatni a tetején a csokit.)
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
Egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, majd amikor kissé megdermedt, megszórjuk kókuszreszelékkel.
Megvárjuk, amíg megszilárdul a csoki a tetején, majd tálaljuk az elkészült kókuszos kevert süteményt.
A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a mézet, a jog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral (én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez ízlés dolga)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra, kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű