50 dkg eper
1 vödrös túró
porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Az epret botmixerrel pépesíteni. A túrót ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal jól kikeverni, majd összekeverni a pépesített eperrel.
Fagylaltos kelyhekbe kanalazni és a hűtőben kellően lehűteni.
A rizslisztet elkeverjük az útifűmaghéjjal, sütőporral, sóval, cukorral, fahéjjal, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a mézet és a tojást és átdolgozzuk a tésztát. Mehet b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. A banánokat egy keverőtálban villával összetörjük. A zabpelyhet és a mazsolát belekeverjük. A sütőlapot vékonyan megolajozzunk. Ha tapad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverek, kisujjnyira kinyújtom és kb 5 perc alatt világosra sütöm. Azonnal puha és fogyasztható.
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű