50 dkg eper
1 vödrös túró
porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Az epret botmixerrel pépesíteni. A túrót ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal jól kikeverni, majd összekeverni a pépesített eperrel.
Fagylaltos kelyhekbe kanalazni és a hűtőben kellően lehűteni.
A darált kekszet összeforgatjuk a porcukorral, kakaóporral, elmorzsoljuk benne a vajat, löttyintünk bele kávét, rum aromát és egy kevéske tejet. Gyúrjuk, míg formázható, egynemű ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, porcukrot, tejfölt és a vanilliás cukrot jól kikevertem. Utána hozzáadtam a citrom reszelt héját és levét. A túrót is hozzákevertem a vajas keverékhez és a zselatin fixe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütihez valókat keverőtálba tesszük és robotgéppel simára dolgozzuk. 2. Kivajazott, lisztezett szögletes tepsibe (kb. fél gáztepsi méretűbe), vagy (26 cm átmérőjű) kerek t...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojás sárgákat verjük fel a cukorral, egészen fehéredésig. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá. A cukros sárgájába keverjük bele a mascarpone-t, majd óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű