2 tojás
só
liszt
tej
15 dkg dió
10 dkg porcukor
citromhéj
2 dl tejszín
vanília
20 dkg cukor
3 dkg kakaó
1 dl víz
0,5 dl rum
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból palacsintát sütünk. A tejszínt felforraljuk egy darab vaníliával. A diót, cukrot és citromhéjat egy tálban összekeverjük, majd leöntjük a tejszínnel. Ha nagyon hígnak tűnik, akkor tehetünk bele még 1-2 kanál diót. A diós töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd 4-be hajtjuk. Egy tányérra csokoládéöntetet rakunk, rárakjuk a palacsintákat, majd tejszínhabba, csokival és durvára vágott dióval díszítjük.
Csokoládéöntet: 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 1 dl víz, 0,5 dl rum. felforralni és kihűteni.
Egy keverőtálban keverjük össze a száraz elemeket. A kókuszzsírt olvasszuk fel a mikróban. A tojás verjük fel a steviával, mézzel, reszelt citromhéjjal, majd keverjük bele az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint. A tojást, tejet, élesztőt alaposan elkeverjük, a liszthez öntjük, és a cukrot, sót is beletesszük. Jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük lega...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMarcipán készítés dióhéjban: (1) 200 g mandulát kb. 130 g cukorral finomra daráljuk. (2) A maradék 70 g cukorból 50 ml vízzel szirupot főzünk. (3) A szirupot és darált cukros ma...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes