2 tojás
12 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
2 kávéskanál szódabikarbóna
7 dkg zsír vagy 12 dkg vaj
őrölt fahéj /ízlés szerint, vagy elhagyható/
késhegynyi só
1 cs.vaníliás cukor, vagy teáskanálnyi aroma
1-2 evőkanál tejföl
3-4 db körte
2-3 evőkanál kristály cukor a sütőedény aljára
A körtéket megmosom, meghámozom és cikkekre vágom, majd a kizsírozott, kristálycukorral megszórt sütőformába fektetem. /Én 22 cm-es kerek formát használtam./
A cukrot a zsiradékkal kikavarom, majd hozzáadom a tojásokat, a pici sót, a fahéjat, a vaníliát és tovább kavarom, majd a szódabikarbónával, kakaóval elkevert lisztet is hozzáadom és simára keverem, majd végül a tejföllel lazítom. A kikavart tésztát az körtékre simítom, majd előmelegített sütőben 180-200 °C-on megsütöm. A sütési idő kb.20-25 perc.. A megsült tésztát melegen kiborítom, így a körték kerülnek a tetejére. Kihűlés után megszórom porcukorral és szeletekre vágva tálalom.
A körtéket megmosom, meghámozom és cikkekre vágom, majd a kizsírozott, kristálycukorral megszórt sütőformába fektetem. /Én 22 cm-es kerek formát használtam./
A cukrot a zsiradékkal kikavarom, majd hozzáadom a tojásokat, a pici sót, a fahéjat, a vaníliát és tovább kavarom, majd a szódabikarbónával, kakaóval elkevert lisztet is hozzáadom és simára keverem, majd végül a tejföllel lazítom. A kikavart tésztát az körtékre simítom, majd előmelegített sütőben 180-200 °C-on megsütöm. A sütési idő kb.20-25 perc.. A megsült tésztát melegen kiborítom, így a körték kerülnek a tetejére. Kihűlés után megszórom porcukorral és szeletekre vágva tálalom.
A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, a sütőporral és két evőkanál mákkal. A hideg vajat apró kockára vágjuk, majd kézzel elmorzsoljuk a lisztes keverékben. Akkor lesz j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízzel keményre kidolgozni. 3 cipóra osztani, 15 percet pihenni hagyni. Vékonyra kisodorni, forró olajban sütni.
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes