menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas madártej


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 l tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 cs vaníliás puding
8 db tojás
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval felverem, a tejet közben a cukorral felforralom és a forrásban levő tejbe beleszaggatom a habot. Pár percet főzöm, majd megfordítom a habot. Szűrőbe szedem, a tojássárgát kikeverem egy kevés tejjel és a pudinggal, majd folyamatos keverés mellett a forró tejjel felöntöm. A habot a krém tetejére rakom, megszórom fahéjjal és behűtöm.

Fahéjas madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hartyányi krémes
Hartyányi krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Almás-diós-bögrés maffin
Almás-diós-bögrés maffin

Lsd. a videót!

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cseresznyés morzsatorta
Cseresznyés morzsatorta

A magozott cseresznyét 2 deka cukorral megszórjuk. A lisztet, sütőport, többi cukrot, citromhéjat, sót, fahéjat összekeverjük. A vajat és tojást hozzáöntve, robotgéppel morzsásra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
209. Eperhabos szelet
209. Eperhabos szelet

A hozzávalókból 2 lapot sütni. Tejszínt felverni hozzá a többi. Tetejére lehet csokimáz. 53 x 40 cm tepsi 180 fok 10 -20 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk